NIEUWE FORUMREGELS

Gesloten
Gebruikersavatar
Rieko
Erelid
Erelid
Berichten: 5506
Lid geworden op: zo 29 okt 2006 18:14
Land: Nederland
Locatie: Delfgauw

NIEUWE FORUMREGELS

Bericht door Rieko » wo 01 jul 2009 9:03

Forumregels voor het plaatsen van berichten

Dit forum heeft als doel om onze gezamenlijke passie voor landbouwminiaturen te delen. Het is de bedoeling dat iedereen hier iets kan leren of zijn/haar kennis kan overbrengen op anderen. Om de kwaliteit van het forum hoog te krijgen en te houden gelden de volgende algemene forumregels:

1. Heb respect voor elkaar. Iedereen heeft het recht op een eigen mening. Je mag daarover op het forum in discussie gaan, maar doe dat met argumenten.

2. Houd het taalgebruik netjes. Kwetsende, beledigende en/of aanstootgevende berichten voor en over leden, bevolkingsgroepen, rassen, geaardheid en dergelijke zijn op het forum niet toegestaan.

3. Houd je aan de Nederlandse spellingsregels. Berichten moeten zoveel als mogelijk zonder fouten getypt worden in de Nederlandse taal. Wanneer je daar moeite mee hebt, let dan vooral op het gebruik van hoofdletters aan het begin van een zin en eindig je zin met een punt. SMS- en MSN-achtige taal is niet toegestaan op het forum.

4. Plaats alleen nuttige berichten. Berichten dienen een nut te hebben voor andere forumleden. Aan mededelingen zoals “Mooi model”, “Heb ik ook”, “Netjes gemaakt” voegen niets toe en/of zijn storend voor anderen.

5. Ga niet off-topic. Berichten dienen betrekking te hebben op het onderwerp in het topic.

6. Kick geen oude berichten. Topics die ouder zijn dan twee weken mogen niet omhoog gehaald worden met een bericht die voor andere leden geen nut hebben.

7. Citeer niet het direct bovenstaande bericht. Als je direct wilt reageren op een bericht, schrijf dan meteen je reactie daaronder.

8. Plaats geen berichten onder elkaar. Wanneer je je eigen bericht wilt wijzigen of aanvullen, moet je gebruik maken van de “Wijzig”-knop rechtsboven je bericht. Het is niet toegestaan om meerdere berichten onder elkaar te plaatsen.

9. Plaats een bericht niet meerdere keren. Het is niet toegestaan eenzelfde bericht in meerdere forums te plaatsen.

10. Lees de aanvullende regels voor subforums. Voor de subforums “Schaal 1:1” en “Handelsplaats” gelden aanvullende regels. Lees deze eerst voordat je hier berichten plaatst.

Overtredingen

Wanneer één of meerdere forumregels overschreden worden, zal het beheerdersteam zonder kennisgeving het gewraakte bericht verwijderen. Daarnaast kan een overtreding van bovenstaande forumregels leiden tot een officiële waarschuwing. Als je drie van deze waarschuwingen hebt gekregen binnen een periode van drie maanden, krijg je een gele kaart. Een volgende overtreding binnen drie maanden nadat je een gele kaart hebt gekregen, levert een rode kaart op. Je account wordt dan geschorst voor een periode van één maand. Meerdere rode kaarten kan een permanente schorsing tot gevolg hebben.

Algemene regels

- Een account op het forum is persoonsgebonden en mag onder geen beding uitgeleend of worden gebruikt door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke aanvrager.

- Een account wordt herkend aan een uniek nummer en gebruikersnaam. Een gebruiker kan zijn gebruikersnaam niet veranderen. Als daar een gegronde reden voor is, kan een verzoek om naamsverandering bij het beheer worden ingediend (hierbij wordt het gebruik van eigen naam aanbevolen).

- Gebruik van meerdere accounts door één persoon is niet toegestaan. Het laatst geactiveerde account zal worden verwijderd.

- Spam is onder geen beding toegestaan. Gebruikers die zich schuldig maken aan spamming zullen worden gewaarschuwd en hun berichten worden verwijderd.

- Reclame is niet toegestaan. Het is niet toegestaan om op welke manier dan ook reclame te maken voor een commerciële website en/of winkel zonder dit te overleggen met het beheerdersteam. Een uitzondering op deze regel geldt uitsluitend voor de subforums van onze sponsors. In het subforum “Link exchange” mag je reclame maken voor je eigen niet-commerciële website op voorwaarde dat je een link naar het forum plaatst.

- Een avatar mag niet lijken op een statusindicatie van de beheerder of moderator. Ook mag een avatar geen opruiende of obscene afbeeldingen bevatten. Een bewegende avatar mag niet. Een moderator mag je daar op aanspreken als een avatar niet voldoet aan deze regels. Als een opmerking binnen 24 uur geen navolging krijgt, dan kan de moderator zonder opgaaf van reden de avatar verwijderen.

- In gevallen waarin de bovenstaande regels niet voorzien beslist (de meerderheid van) het beheer. Het beheer heeft hierin altijd het laatste woord

Tips

- Gebruik eerst de zoekfunctie als je iets wilt weten. De meeste informatie staat wel ergens op het forum. Wanneer je informatie zoekt, gebruik dan eerst de zoekfunctie van het forum.

- Gebruik de mogelijkheid voor het versturen van persoonlijke berichten (PB). Wanneer je nadere informatie wilt van of vragen hebt aan een bepaald lid, gebruik dan de “PB”-functie in het profiel. Persoonlijke vragen kunnen beter niet gesteld worden door middel van het plaatsen van een bericht in het forum.
Gesloten

Terug naar “Algemene regels en opmerkingen”