Notulen beheerdersdag 2008

Gesloten
Gebruikersavatar
Hans
Erelid
Erelid
Berichten: 5883
Lid geworden op: do 18 aug 2005 19:55
Land: Nederland

Notulen beheerdersdag 2008

Bericht door Hans » do 17 jul 2008 9:34

Notulen beheerdersdag 2008
Aanwezig: Lammert, Marcel, Vanita, Rieko, Johan, Bas en Hans

Huidige gang van zaken op forum
1. Taalgebruik leden en evt. consequenties

Dit punt blijft waarschijnlijk wel altijd terug komen op de agenda. Dit is en blijft een punt van aandacht voor leden en beheerdersteam. Het beheerdersteam kan hier weinig tegen doen, er is een filter actief op het forum wat al een aantal dingen eruit vist zoals 2 keer een f wijzigen naar “even”. Dit sluit niet uit dat de poster zijn eigen berichten moet blijven controleren en corrigeren.

2. Voortbestaan van felicitatiedraadje
Gezien de gang van zaken, heeft dit subforum weinig zin. Het roept soms meer irritatie op dan dat men er werkelijk wat aan heeft. Daarom wordt unaniem besloten om dit forum te verwijderen. De jarigen krijgen nu automatische een berichtje waarin ze door het forum worden gefeliciteerd.

3. 1:1 aantal foto's per werktuig/bewerking
Het komt te vaak voor dat er van één trekker, werktuig en/of bewerking een groot aantal dezelfde foto's geplaatst wordt. Te denken valt bijvoorbeeld aan een fotoserie waarbij een combinatie (in een stofwolk) te zien is op een afstand van 200 meter, 100 meter, 70 meter, 40 meter, 20 meter en 5 meter en vervolgens ook nog een aantal van de achterzijde. Het weergeven van zo'n serie foto's kan leiden tot een lange wachttijd bij het inlezen. Dat willen wij voorkomen. In dit soort gevallen is het plaatsen van maximaal 3 foto's voldoende waarbij met name foto's van dichtbij nuttig kunnen zijn voor bijvoorbeeld zelfbouwers. Wanneer meer dan 3 foto's per trekker, werktuig of bewerking geplaatst worden, hebben de beheerders het recht om naar eigen inzicht het aantal foto's te verwijderen.

4. De topic 1:1>Loonwerkers, dat was toch alleen voor mensen werkzaam of eigenaar van loonbedrijven?
Veel Forumleden trekken er op uit om foto's te maken van boeren,loonwerkers en dergelijke die in de omgeving bezig zijn en plaatsen deze in het subforum "Schaal 1:1". Dit gaat voorbij aan de doelstelling van het LandbouwMiniaturenForum. We willen het aantal foto's en dag- en logboeken dan ook op dit Forum beperken, wetende dat er andere Fora beter geschikt zijn voor dergelijke activiteiten. Ook voor de leden die wel werkzaam zijn in de agrarische sector geldt de beperking van maximaal 3 foto's per trekker, werktuig en/of bewerking

5. Nakijken of alle forumregels nog wel geldig zijn, en evt. aanpassen.
De huidige regels zijn verouderd en lang niet altijd duidelijk, de beheerders zullen deze gaan aanpassen.

6. Ik vind dat er soms wat beter op gelet moet worden hoe een post door anderen op gevat kan worden
Probleem ligt bij de poster, die moet zijn bericht helder formuleren, het beheerdersteam kan hier eigenlijk niets tegen doen.

7. Topic’s met: ik ben van plan dit te gaan bouwen.
Deze worden zonder pardon verwijderd.

Plannen
8. Wat te doen voor donateurs? (voor wat hoort wat)

Op de vraag wat wij als tegen prestatie kunnen doen, wordt besloten dat de donateurs een kleine attentie krijgen.
Bij de donateurs zal onder de naam de titel “forumsponsor” komen te staan.
Hans meldt dat er een 3 tal donateurs zijn die meer dan €50 hebben gedoneerd.

9. Krijgen we binnenkort ook weer goodies? (Kaart, QuickReply)
Of de kaart weer terugkomt heeft Marcel in onderzoek, Quick reply is op dit moment technisch niet mogelijk, het heeft ook niet de voorkeur ivm verkeerd postgedrag (men gaat te makkelijk posten, zonder het bericht te controleren)

10. Promotiemateriaal forum
Puur materiaal tbv beurzen enz. wat hebben we
  • - Dio,
    - Spandoek
    - Donatiepot
    - Folders
Wat moeten we hebben
- Stickers
- Klein zijspoortje: Marcel en Hans hebben het idee om een kalender uit te brengen. Deze wordt gevuld dmv een foto wedstrijd. De leden mogen foto’s insturen van de werkzaamheden van de betreffende maand. Het beheerdersteam kiest hiervan de beste uit die op de kalender komt. De winnaars krijgen een attentie

11. Reclame voor LMF-base
Mensen die vragen naar een bepaald model kunnen op het forum worden verwezen naar de LMF-base.
Aanvullend op dit punt maakt Rieko de opmerking dat hij graag meer mogelijkheden wil. Hierop wordt besloten dat Rieko admin rechten krijgt voor de LMF-base.

12. Wat opvalt, is vaak het gevraag van bijv.: waar kun je banden kopen? waar krijg je van die lampjes? Misschien is het handig om een speciale topic te maken waar je allemaal winkels vind en met een korte omschrijving van wat je daar zoal kunt krijgen. Dan kunnen die winkels ook weer op een (zeer) nuttige plek adverteren. en er moet een topic komen waar ook dingen komen te staan zoals hoe je bijv. de wielen/assen van een Siku trekker af krijgt. dan hoeft daar tenminste niet altijd een aparte topic voor gemaakt te worden
Dit gaat worden ondervangen door het aanmaken van 2 subfora in modelbouw met de titels “hoe kan ik ……” en “waar haal ik…..”
- Hoe kan ik wordt door de leden gevuld met tips over bv banden demonteren enz.
- Waar haal ik wordt gevuld door de leden door alleen de winkel met adres en korte omschrijving te noemen, de beheerders zetten deze dan in 1 topic. Hier is voor gekozen om ongewenste reclame en gekibbel over wel of geen goede service enz. buiten de deur te houden

Discussie punten
13 Het organiseren van meetings enz door enkele leden en daar bij de naam LMF gebruiken
Een meeting waarbij gerelateerd wordt aan het forum of de naam van het forum gebruikt wordt, wordt alleen toegestaan als er goedkeuring is van de beheerders.

14. Opbrengst van Google-ads en mogelijkheid bekijken voor betalende leden.
Google-ads draait leuk > $100, maar dit is lang niet genoeg. Er wordt op dit moment gekeken naar andere mogelijkheden hieromtrent is nog geen enkele duidelijkheid.

15. Wat verder ter tafel komt
1. Inkoop acties worden niet door het LMF georganiseerd en het is ook niet meer toegestaan deze publiekelijk op het forum te promoten, dus een oproep mag, maar verdere communicatie verloopt via PB, mail, msn of hyves of welk ander medium dan ook. De organisator dient in zijn oproep te vermelden dat het los staat van het forum en enkel een middel is om geïnteresseerden te mobiliseren.
Deze maatregel is ingesteld, aangezien het forum geen risico wil lopen met betrekking tot ongeregeldheden naar aanleiding van problemen met bv betaling, levering enz.

2. Verklaring. Aangezien het beheerdersteam met het forum meegroeit en steeds groter wordt is besloten dat de beheerders een verklaring ondertekenen waar in een moderator / admin verklaart om de dingen die het forum niet aangaan geheim te houden ( zie verder de verklaring.)
Als iemand, niet wil ondertekenen komt deze niet in het beheerders team. Mocht dit een van de bestaande beheerders betreffen zal er overleg plaats vinden, om te horen wat de reden is. Uiteindelijk zal er een beslissing moeten vallen tekenen of taken neerleggen.


Opmerking:
Je reactie kan je in dit topic kwijt
Gesloten

Terug naar “Algemene regels en opmerkingen”